bovenbouw vo
mbo niveau 3 & 4
impact ondernemerschap
burgerschapsonderwijs
loopbaanoriëntatie
praktijkgericht
maatschappelijke betrokkenheid

Impact maken met jouw school én je studenten of leerlingen opleiden tot toekomstbestendige veranderaars? Met Futureproof durven zij de uitdagingen van morgen aan: sociaal en duurzaam. Ze werken aan hun eigen toekomst én die van een ander. Benieuwd naar ons innovatieve en leerlinggestuurde onderwijsprogramma?

het programma

Tijdens Futureproof bedenken vo-leerlingen en mbo-studenten ondernemende oplossingen voor de uitdagingen van de toekomst. Denk bijvoorbeeld aan klimaatverandering, de plasticsoep, fast fashion of eenzaamheid onder jongeren. Dit doen ze vanuit hun eigen kracht, drive en ideeën. Ze volgen trainingen van experts uit de praktijk over het opzetten en ontwikkelen van een product, dienst, project of onderneming met sociale en/of duurzame impact. Hiermee ontwikkelen ze vaardigheden voor toekomstige studies en hun carrière daarna. Futureproof voorziet o.a. in een stuk burgerschapsonderwijs en stoomt leerlingen en studenten klaar om de uitdagingen van morgen met zelfvertrouwen aan te gaan. 

“Er is nog steeds veel onrecht in de wereld. Hier wil ik iets aan doen! Bij Futureproof leerde ik om de juiste vragen te stellen om tot de kern te komen.”

- Daniel, student ROC Tilburg

een kijkje achter de schermen

Het programma is opgebouwd uit 16 weken van gemiddeld 6 uur per week voor de leerling of student. Die uren zijn verdeeld over 3 contacturen en 3 uren zelfstudie. Het programma is flexibel in te richten. Op verzoek kunnen we het programma ook iets korter maken.

waarom Futureproof op jouw school?

hoe het werkt

Het Futureproof programma kan op twee manieren uitgevoerd worden:

1. Ontzorgd

Hierbij vragen we slechts een minimale tijdsinvestering van de school. De Futureproof coördinator verzorgt het gehele programma op school; de inhoud en uitvoer van de lessen, alle materialen en externe sprekers, zoals trainers, coaches en inspiratoren.

2. Train de Trainer

Een docent van de school krijgt trainingen en begeleiding van de Futureproof coördinator en leert gaandeweg het programma zelfstandig uit te voeren. Hiermee leert de docent een nieuwe methodiek en borgt Futureproof kennis en expertise op de school. Futureproof levert de benodigde materialen en het netwerk van externe sprekers.

deelnemers over Futureproof

Futureproof is ontwikkeld door Starters4Communities, Fawaka Ondernemersschool, Social Impact Factory en Social Enterprise NL. 
Samen staan we sterk:
Opleidingsprogramma's gedraaid
0
Wereldverbeteraars opgeleid
> 0
Sociaal ondernemers in het netwerk
0 +