Eindhoven
Groningen
Den Haag
Nijmegen
Zwolle
impact ondernemen
persoonlijke ontwikkeling
14 weken
8 uur per week
gratis van 18 t/m 29 jaar
start: 23 & 24 oktober 2024

Hey changemaker! Wil jij graag positieve verandering creëren in jouw buurt, stad of zelfs de wereld? Tijdens ons gratis trainingsprogramma pak jij de uitdagingen van morgen, vandaag al aan: sociaal én duurzaam.

Kijk je toe of doe je mee?

programma

Tijdens Futureproof in jouw stad  krijg je eindelijk de handvatten om van jouw ideeën werkelijkheid te maken. Je leert hoe je een ondernemende oplossing bedenkt voor een sociaal of duurzaam probleem waar jij ziet dat het beter kan. 

Wat je tijdens het programma leert,  breng je direct in de praktijk door samen met een team van gelijkgestemden een prototype te maken van je oplossing en deze te testen bij jouw doelgroep. Je wordt gemotiveerd om van denken naar doen te gaan, niet bang te zijn om  fouten te maken en je talenten in te zetten voor positieve impact.

 Je kiest zelf aan welk impact thema je wilt werken. Denk aan de opwarming van de aarde, eerlijke voedselproductie, gendergelijkheid, diversiteit en inclusie, mentale gezondheid onder jongeren of een ander onderwerp dat jij belangrijk vindt. Zo bouw je aan jouw eigen toekomst én die van anderen. Futureproof brengt je een stap dichterbij jezelf en naar betekenisvol werk dat écht bij je past! Lees hier meer over de ervaringen en ideeën van alumni. 

what’s in it for me

workshops

Leer skills waar je echt wat aan hebt!

kies jouw track

Ga aan de slag voor een lokale impact ondernemer óf met je eigen impact idee

Maak alvast de keuze hoe jij impact wil maken.

Tijdens het DIY-programma ga je in een groep van 15 tot 20 jongeren samen aan de slag. In de eerste maand ontdek je alles over sociaal ondernemen, maak je kennis met toffe sociaal ondernemers bij jou uit de buurt en krijg je veel inspirerende voorbeelden te zien van sociale en duurzame initiatieven. Maar nog belangrijker, we leren elkaar kennen en bouwen we een community van changemakers.

tracks-infographic
Aan de slag met een vraagstuk van een lokale impact onderneming:

Werk met je team aan een vraagstuk van een bestaande impact ondernemer. Aan het begin van het programma leer je de sociale en duurzame ondernemers kennen en wat hun vraagstukken zijn. Jij kiest voor wie jij aan slag wilt en waar jij direct positieve impact wilt maken.

Start begin april in Den Haag.

Aan de slag met je eigen impact idee:

Samen met je team werk je een sociaal of duurzaam impact idee uit. Of je nu een project wilt starten, een event wilt organiseren of een startup wilt opzetten, het kan allemaal!

Start eind maart/begin april in Eindhoven, Groningen, Nijmegen of Zwolle.

"Het programma zorgt ervoor dat je echt in actie komt ook al voelt het misschien intimiderend om zelf iets op te zetten. Daarnaast heeft Futureproof me verder gebracht op persoonlijk vlak en weet ik nu bijvoorbeeld beter wat ik wil en belangrijk vind."
- Aisling (rechts)

praktisch

Locatie & data

In het najaar van 2023 start een nieuwe ronde van onze programma’s in de steden. Klik hieronder op jouw stad om te zien wanneer het programma begint.

 • Start: 23 oktober 2024
 • Programmadag: woensdag
 • Tijden: 13.00u – 18.00u
 • Start: 23 oktober 2024
 • Programmadag: woensdag
 • Tijden: 13.00u – 18.00u
 • Start: 24 oktober 2024
 • Programmadag: donderdag
 • Tijden: n.t.b.
 • Start: 24 oktober 2024
 • Programmadag: donderdag
 • Tijden: 13.00u – 18.00u
 • Start: 24 oktober 2024
 • Programmadag: donderdag
 • Tijden: 09.30u – 15.00u
Kosten

Helemaal niks! Futureproof wordt gefinancierd door Maatschappelijke Diensttijd en andere partners. Daarom kunnen we jou deze training gratis aanbieden.

voor wie

Voor iedereen van 18 t/m 29 jaar die werk wil maken van een sociale en duurzame toekomst.

Komen bovenstaande data nou net niet goed uit? Neem dan een kijkje bij ons online programma!

Boek een 15-min Q&A call met een van onze coördinatoren op een tijd die jou uitkomt!  Klik op jouw stad om een afspraak te maken:

 

in het kort

*het programma bestaat uit 14 programmadagen. Afhankelijk van feestdagen/vakanties duurt het programma 14, 15 of 16 weken in totaal.

Kijk hier voor de meest gestelde vragen over ons DIY programma, 

Whatsapp ons direct of meld je aan voor een een kennismaking met de coördinator van jouw stad!

Info-uurtje

dit zeggen onze deelnemers

Ik ben geïnteresseerd!

Wat leuk dat je interesse hebt in Futureproof! Je kunt ons offline programma volgen in Den Haag, Eindhoven, Groningen, Nijmegen, Zwolle of online. Vul onderstaand formulier in en wij nemen z.s.m. contact met je op.

Futureproof in jouw stad is kosteloos voor iedereen t/m 29 jaar. Are you Futureproof? Grijp je kans!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Laat ons hier ook weten via waar je van ons gehoord hebt als je antwoord er niet tussenstond bij de vraag 'Hoe ken je ons?'

Futureproof is ontwikkeld door Starters4Communities, Fawaka Ondernemersschool, Social Impact Factory en Social Enterprise NL.

Samen staan we sterk:

Opleidingsprogramma's gedraaid
0
Wereldverbeteraars opgeleid
> 0
Sociaal ondernemers in het netwerk
0 +