Over ons

Futureproof bestaat uit een team van 4 verschillende organisaties en sociale ondernemingen en is onderdeel van het actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd (MDT).

Samen hebben wij het programma Futureproof bedacht en voeren de programma’s samen uit. Mooi voorbeeld van samen sterk, hè?

Team

Voor het programma Futureproof hebben Starters4Communities, Social Impact Factory, Fawaka Ondernemersschool en Social Enterprise NL de krachten gebundeld. Met Futureproof maken we sociaal ondernemerschap toegankelijk voor alle Nederlandse jongeren en zetten hen aan tot actie met maatschappelijke impact, terwijl zij zichzelf ontwikkelen en hun toekomstperspectief vergroten.

Futureproof wil ruim 900 jongeren bereiken om hen door middel van sociaal ondernemerschap te inspireren en activeren. Dit doen we vanuit de principes inclusief, actiegericht en toekomstbestendig.

Bianca van Walbeek
Hedda Fleerakkers
Liv Kaya Aabye
Foto Hugo - Fawaka
Hugo Ruiter
Nine2
Nine van der Poel
202006198727476133796238851
Amber Bleeker
linkedin
Steef van Lokven
IMG_20190420_235537_194
Carmen Verduyn
Foto Merel (1)
Merel Sluiter

Starters4Communities streeft naar een sociaal ondernemende samenleving, bottom-up gevormd door changemakers. Starters4Communities biedt trainings- en ontwikkelprogramma’s aan, waarmee ze deelnemers opleiden tot effectieve changemakers met eigen visie.

De Social Impact Factory focust op het versnellen van de beweging naar sociaal ondernemerschap en het helpen van innovatieve ondernemers bij het vergroten van hun impact. De Social Impact Factory staat voor het nemen van actie  in samenwerking met verschillende partners om zo het beste resultaat te bereiken. 

Fawaka Ondernemersschool laat álle kinderen en jongeren op positieve wijze kennismaken met duurzaam ondernemen, ongeacht hun achtergrond of manier van leren. Fawaka Ondernemersschool biedt educatieve activiteiten op het gebied van duurzaam ondernemen voor kinderen en jongeren.

Social Enterprise NL is de aanjager van de beweging van sociaal ondernemers en faciliteert een lerend netwerk van sociale ondernemingen. Social Enterprise NL verbindt en versterkt deze ondernemers en werkt aan een gunstiger ecosysteem.

Futureproof is onderdeel van het actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd (MDT). MDT is de ontdekkingsreis voor jongeren naar de beste versie van henzelf. Een kans voor jongeren om hun talenten te ontdekken, van betekenis te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor
de toekomst. Hun persoonlijke ontwikkeling en vrijwillige inzet voor anderen maakt onze samenleving sterker. MDT brengt mensen met verschillende achtergronden en leeftijden dichter bij elkaar.

Meer informatie over de Maatschappelijke Diensttijd kun je vinden op https://www.doemeemetmdt.nl/

partners

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende partners en sponsoren: