Logo van Futureproof met een balkje schuin eronder met 'team'.

Met Futureproof streven we naar een sociaal en duurzaam ondernemende samenleving. Binnen onze trainingsprogramma's werken we samen met jongeren aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen. Hierdoor dragen zij bij aan een betere toekomst voor zichzelf én anderen in hun buurt, stad, op school of zelfs daarbuiten.

In 2020 bundelden Starters, Social Impact Factory, Fawaka Ondernemersschool en Social Enterprise NL hun krachten om samen vorm te geven aan Futureproof en in 2021 kwamen Enactus en Impactmakers Community ons partnership versterken. Wij geloven in impact ondernemerschap waarbij we met een ondernemende houding de sociale en milieu-gerelateerde vraagstukken van deze tijd aanpakken. Bij Futureproof activeren we jongeren om hun kwaliteiten in te zetten voor een betere toekomst door middel van innovatieve en actiegerichte trainingsprogramma’s toegankelijk voor iedereen t/m 29 jaar. We bouwen aan een community van jonge impactmakers die elkaar ondersteunt, versterkt en inspireert.

We draaien onze programma's door heel Nederland

Meet the Team

Projectleider scholenprogramma

Over Dieuwertje (zij/haar)

Enthousiast, openhartig en goedlachs. Is geïnteresseerd in psychologie en persoonlijke ontwikkeling. Zet zich in voor onderwijs waar leerlingen/studenten en hun talenten centraal staan. Danst op alles met een goede beat heeft en wordt erg gelukkig van lekker koken en eten met vrienden en familie.

[email protected]

Coördinator Futureproof Zwolle

Over Ember (zij/haar)

Sociaal, openminded en gedreven. Door middel van kunst, creativiteit en samenwerkingen hoopt ze mensen te verbinden en nieuwe inzichten en perspectieven teweeg te brengen. Houdt van mooie dingen in het leven zoals bloemen, vogels, zonnebaden en lachen!

[email protected]

Coördinator Futureproof VO & MBO

Over Silvino (hij/hem)

Vrolijk, ondernemend en empathisch. Kan zich goed inleven in anderen en krijgt energie van positieve mensen. Een goed boek lezen brengt hem tot rust. Zet zich tot graag in op het gebied van financiën, duurzaamheid, ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling.

Marketing & communicatie manager

Over Lisan (zij/haar)

Open, vrolijk en empathisch. Haalt graag persoonlijke verhalen op om die met de wereld te delen en anderen te inspireren. Heeft een zeer aanstekelijke lach en een haat/liefde-relatie met social media. Is dol op vogelspotten, slow fashion en wandelen in de bergen. Zet zich graag in om de wereld een stukje socialer en duurzamer te maken.

[email protected]

Samenwerkingspartners

Starters streeft naar een sociaal ondernemende samenleving, bottom-up gevormd door changemakers. Starters biedt trainings- en ontwikkelprogramma’s aan, waarmee ze deelnemers opleiden tot effectieve changemakers met eigen visie.

Fawaka Ondernemersschool laat álle kinderen en jongeren op positieve wijze kennismaken met duurzaam ondernemen, ongeacht hun achtergrond of manier van leren. Fawaka Ondernemersschool biedt educatieve activiteiten op het gebied van duurzaam ondernemen voor kinderen en jongeren.

De Social Impact Factory focust op het versnellen van de beweging naar sociaal ondernemerschap en het helpen van innovatieve ondernemers bij het vergroten van hun impact. De Social Impact Factory staat voor het nemen van actie  in samenwerking met verschillende partners om zo het beste resultaat te bereiken. 

Social Enterprise NL is de aanjager van de beweging van sociaal ondernemers en faciliteert een lerend netwerk van sociale ondernemingen. Social Enterprise NL verbindt en versterkt deze ondernemers en werkt aan een gunstiger ecosysteem.

Enactus is een samenwerkingsverband tussen studenten, het hoger onderwijs en het bedrijfsleven. Het doel is om studenten in staat te stellen zich te ontwikkelen tot ondernemende en verantwoorde leiders. Dit doen ze door op ondernemende wijze maatschappelijke vraagstukken aan te pakken.

Young Impactmakers Community (YIM) is onze landelijke community voor jonge changemakers. Iedereen kan zich aansluiten. Zij delen tips, organiseren events, creëren netwerkgelegenheden. Alles voor een carrière met impact!

Samen staan we sterk:

0
Opleidingsprogramma's gedraaid
> 0
Wereldverbeteraars opgeleid
0 +
Sociaal ondernemers in het netwerk

Futureproof is onderdeel van het actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd (MDT). MDT is de ontdekkingsreis voor jongeren naar de beste versie van zichzelf. Een kans voor jongeren om hun talenten te ontdekken, van betekenis te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor de toekomst. Hun persoonlijke ontwikkeling en vrijwillige inzet voor anderen maakt onze samenleving sterker. MDT brengt mensen met verschillende achtergronden en leeftijden dichter bij elkaar.