De meest gestelde vragen over het Futureproof DIY programma. Staat jouw vraag er niet tussen? Kom naar de volgende info-meeting of stuur ons een berichtje via whatsapp

algemeen

Futureproof is een trainingsprogramma over impact ondernemerschap. Tijdens het programma laten we jongeren van 16 t/m 27 jaar in ongeveer 4 maanden kennismaken met ondernemerschap en zelf impact maken in de praktijk.

Impact ondernemen is ondernemen met een maatschappelijke missie. Bijvoorbeeld het opruimen van de plastic soep, het tegengaan van oneerlijk geproduceerde kleding of het verminderen van eenzaamheid onder jongeren. Impact ondernemingen lossen deze maatschappelijke uitdagingen op een innovatieve en ondernemende manier op. Geld verdienen is niet hun hoofddoel, maar een middel om hun missie te bereiken. 

MDT is de afkorting van maatschappelijke diensttijd. Doe je mee met MDT, dan ontdek je jouw talenten en doe je tegelijkertijd iets goeds voor een ander. Daarnaast ontmoet je nieuwe mensen en maak je onze samenleving sterker.

Futureproof is een MDT programma.

programma

Futureproof DIY duurt 20 weken. De eerste weken staan in het teken van inspiratie, kennismaking met elkaar, het leren kennen van de maatschappelijke uitdagingen waar je tijdens Futureproof aan kunt werken en het opzetten van een crowdfund. Daarna word je ingedeeld in een team met 2 of 3 anderen en gaan jullie samen impact maken in de praktijk. Hier worden jullie door ons bij ondersteund met workshops en (business)coaching. In de laatste week sluiten we het programma gezamenlijk af tijdens een feestelijke bijeenkomst.

Tijdens Futureproof DIY krijg je onder andere workshops over sociaal ondernemerschap, design thinking (een methode die we in het programma gebruiken om snel tot een innovatieve oplossing voor een probleem te komen), pitchen, verdienmodellen en marketing. Daarnaast is er ruimte om onderwerpen die jij zelf belangrijk vindt in het programma te verwerken.

Deelnemers van de Startup en de Innovatie Track volgen hetzelfde programma, alleen bij de Startup Track ga je met je team aan de slag met het opzetten van je eigen maatschappelijke project, en bij de Innovatie Track ga je aan de slag met een project bij een bestaande impact onderneming.

Het verschilt per stad welke impact ondernemingen betrokken zijn bij de Innovatie Track. Wil je daar meer over weten? Kom dan naar een van onze informatieavonden of neem meteen contact met ons op.

Na afloop van Futureproof DIY krijg je zowel een Futureproof- als een MDT-certificaat als bewijs van je deelname. Daarnaast word je onderdeel van onze landelijke community van jonge impactmakers: Young Impactmakers Community (YIM). Het is aan jou of je (samen met je team) verder wilt werken aan het maatschappelijke project dat je tijdens het programma bent gestart.

praktisch

Nee, omdat Futureproof onderdeel is van Maatschappelijke Diensttijd hoef je niet te betalen om mee te doen. Het programma t.w.v. 2000 euro is daardoor voor jou gratis. Als tegenprestatie vragen we jou om je energie en tijd (8 tot 12 uur per week) in ons programma te steken.

We vragen voor Futureproof DIY een tijdsinvestering van 8 tot 12 uur per week, dus het is zeker goed te combineren met je studie of (bij)baan. We hebben wel een vaste programma dag per stad, waarop je tussen 9:00 en 17:00 beschikbaar moet zijn.

Den Haag: woensdag

Eindhoven: donderdag

Groningen: woensdag

Nijmegen: donderdag

Vlissingen: vrijdag

Zwolle: donderdag

Nee, Futureproof DIY is niet online te volgen. Wil je toch liever alleen online aansluiten? Doe dan mee met Futureproof Online, ons online programma!

Ja zeker! We leren je tijdens het programma alles over (impact) ondernemen, dus het is niet erg als je daar nu nog niets over weet.

Het is niet de bedoeling om tijdens Futureproof DIY in je eentje aan jouw eigen onderneming te werken. We willen graag dat iedereen met een open blik aan het programma begint en open staan voor verschillende onderwerpen en samenwerkingen. Je kunt natuurlijk wel de vaardigheden die je bij Futureproof DIY leert meenemen in het opzetten van jouw eigen (impact) onderneming.

Ja, je krijgt zowel een Futureproof- als een MDT-certificaat als bewijs van je deelname aan Futureproof DIY.

We organiseren regelmatig informatieavonden waar je alles te horen krijgt over het programma en je vragen kunt stellen. Kan je vraag niet wachten? Neem dan meteen contact met ons op via mail of whatsapp.

aanmelden

Iedereen van 16 t/m 27 jaar kan deelnemen aan ons DIY programma. 

Nee, je hoeft niet te solliciteren. We plannen wel een intakegesprek in met jou en de coördinator van de stad waar je mee wilt doen. Tijdens dat gesprek maken jullie kennis met elkaar en kijken jullie samen of Futureproof DIY goed bij jou past.