Impact Rapport 2022: Twee jaar Futureproof is een feit!

In 2019 vonden de eerste gesprekken plaats tussen Starters4Communities, Social Impact Factory, Fawaka Ondernemersschool en Social Enterprise NL om de krachten te bundelen en een impact ondernemerschapsprogramma op te zetten voor jongeren in heel Nederland. Nu, ruim twee jaar later, kijken we met trots terug op onze behaalde resultaten!

Twee jaar impact

Inmiddels hebben we maar liefst 58 programma’s gedraaid in heel Nederland, haakten meer dan duizend jongeren aan bij Futureproof en ontwikkelden zij meer dan honderd startupideeën.

Deelnemer Futureproof Online: “Door deel te nemen aan Futureproof kreeg ik een beter inzicht in hoe we onze diensten als mobile plastic recycling hub Fair Enough nog beter op de eindgebruiker kunnen afstemmen. Door het toepassen van de opgedane kennis, is de invloed van onze werkzaamheden die we maken positiever en groter. Ook is het een enorme steun om jonge impact ondernemers te leren kennen en samen je punten waar je op vastloopt te bespreken. Het worden een soort teamgenoten en die heb je nodig.”

Deelnemer Futureproof DIY: “Het programma zorgt ervoor dat je echt in actie komt ook al voelt het misschien intimiderend om zelf iets op te zetten. Nu stapten we tijdens het programma gewoon op een brouwerij af om te vragen of ze met ons wilden samenwerken. Daarnaast heeft Futureproof me verder gebracht op persoonlijk vlak en weet ik nu bijvoorbeeld beter wat ik wil en belangrijk vind en wat er allemaal mogelijk is met mijn studierichting.”

Docent MBO: “Bij Futureproof leer je dat het gaat om initiatief nemen. Dat je niet alleen maar denkt ‘ik wil iets veranderen’, maar het ook gaat dóén… Het gaat niet om het leren bouwen van een bedrijf, maar het leren van bepaalde vaardigheden die je ook kan gebruiken als je bínnen een bedrijf werkt.”

Vooruitblik

Er zijn veel lessen geleerd en er is veel feedback geïmplementeerd. Onze moeite werd in november 2021 beloond met de toekenning van onze tweede MDT-ronde. We hebben een aantal doelen voor de komende twee jaar:

  • Futureproof DIY programma uitbreiden van 5 naar 6 steden in Nederland: vanaf september 2022 komt Futureproof ook naar Vlissingen!
  • 630 deelnemers bereiken met de Futureproof DIY, Online en Enactus programma’s.
  • 610 scholieren bereiken in 41 Futureproof scholenprogramma’s in heel Nederland, met onder meer een nieuw Train de Trainer traject.
  • Crowdfunding als nieuw, superleerzaam programma- onderdeel erbij.

 

Bekijk hier ons gehele impact rapport.

En blijf ons volgen voor alle impact verhalen op Instagram en LinkedIn.