Futureproof Online: innovatieve oplossingen voor maatschappelijke problemen

Woensdag 20 maart, pitchten 21 Futureproof-onliners hun innovatieve en impactvolle startup-ideeën en uitkomsten van de vraagstukken waar ze aan werkten de afgelopen tien weken. Lees meer over de innovatieve oplossingen die de deelnemers bedachten voor maatschappelijke problemen waar zij zich hard voor maken. 

 

Offline pitch event Futureproof Online

Twee programmarondes terug organiseerden we voor het eerst een offline pitch event voor ons online programma. Voorheen deden we dit net zoals de rest van het programma online, maar hoe leuk is het om je mede-deelnemers, je coördinatoren en familie en vrienden live te zien en hen te vertellen over je impactvolle plannen. Daarom kwamen we ook deze keer samen in De Alchemist in Utrecht. Voor sommigen was dit dus de eerste keer dat ze elkaar live zagen. Dit maakte het pitch event nog feestelijker.

Innovatieve oplossingen voor maatschappelijke problemen

In tien weken maakten de deelnemers hun impact-ideeën concreet of werkten een vraagstuk uit voor één van de impact ondernemers die meededen: Roetz Fair Factory, Reestlandhoeve of Tiny Houses voor Thuiswerkers. Hieronder vind je een aantal innovatieve oplossingen die voorbijkwamen.

 

Vanuit de Startup Track:

Deelnemers die de Startup Track volgen, werken aan hun eigen impact startup of project. Veel van deze deelnemers hebben al een tof idee maar zoeken extra ondersteuning en handvatten om dat verder uit te werken.

  • Fleur: een outdoorprogramma voor jonge ‘drop-outs’ van school om weer terug in hun kracht te komen💪.
  • Hester: kledingruilevents en styleadvies, zodat er minder nieuw gekocht wordt en wat wel gekocht wordt echt bij de persoon past en veel en lang met plezier gedragen zal worden👖.
  • Daniela: ‘De Microplastic Vrije Box‘, een webshop met basis hygiëne- en verzorgingsproducten maar dan zonder microplastics erin🧴.
  • Benthe (‘De Uitfluencer‘): ‘Offtalk‘ een tool voor horecagelegenheden waarbij gasten uitgenodigd worden om hun telefoon weg te leggen en echt even in het hier en nu van hun gezelschap te genieten📵. Benthe won ‘beste pitch’ en kreeg daarmee een aantal uur business coaching van PWC cadeau!

Ook andere deelnemers die hun ideeën graag verder willen uitwerken krijgen de kans om business coaching uren van PWC te verdelen!

 

Vanuit de Innovatie Track:

Deelnemers die de Innovatie Track volgen, werken aan een vraagstuk van een bestaande impact ondernemer en ervaren hierdoor hoe het is om voor én met een sociale en/of duurzame ondernemer te werken.

  • Team Roetz Fair Factory (Jim & Charley)🚲: maakte gloednieuwe wervingsteksten waarmee Roetz de juiste doelgroep aanspreekt. Dit team gaat na hun programma door met impact maken bij Roetz door een korte docu te maken over de weg die de deelnemers afleggen van arbeidsongeschikt persoon naar vakprofessional. Stay tuned!
  • Team Reestlandhoeve (Jip & Michelle)🍷: ontwikkelde een infographic die de duurzaamheidsreis weergeeft die de Reestlandhoeve gaat afleggen om de CO2-uitstoot te reduceren die de glazen flessenproductie nu nog heeft.
  • Team Tiny Houses voor Thuiswerkers (Ligimar & Ilse)💻: ontwikkelde een flyer die het concept met meerdere opties voor (thuis)werken in een Tiny House beter toelicht bij potentiële werkgevers die hier gebruik van willen maken voor hun werknemers.
Groepsfoto van de deelnemers die de afgelopen ronde meededen aan Futureproof online.
De deelnemers en ondernemers die de afgelopen ronde van Futureproof Online meededen!

 

Impact ondernemers volgende programmaronde

Ook de komende ronde sluiten er weer een aantal impact ondernemers aan. Via de Innovatie Track kunnen de deelnemers deze keer aan de slag met een vraagstuk van MOYU Notebooks en BuurtMaaltijden. We zijn nog op zoek naar een derde ondernemer, dus als je een gouden tip hebt: schroom je niet om die te delen via de mail naar [email protected].

Ben of ken jij iemand die op zoek is naar een carrière met betekenis, altijd goede ideeën heeft maar de handvatten mist om ze om te zetten in actie óf een keer wil ervaren hoe het is om te werken voor en met een impact ondernemer? Meer info over ons online programma en het aanmeldformulier vind je hier.