Outdoor reizen met focus op mentale en fysieke gezondheid

Tijdens de Startup Track van Futureproof Online ontdekte Kiara hoe ze haar interesses om kon zetten in een impact onderneming: avontuurlijke outdoor reizen met een focus op mentale en fysieke gezondheid. In dit blog lees je hoe ze tijdens het programma een stap dichterbij kwam om haar droom te realiseren! 

 

Afgestudeerd en nu…

Deze vraag stelde Kiara zichzelf toen ze de studie Toerisme Management afrondde: “Ik vond het erg lastig om te bepalen wat ik met mijn leven wilde doen”. Tijdens haar deelname aan Futureproof Online ontdekte ze de richting die ze op wil. Kiara: “Ik wil mensen inspireren en iets betekenen voor de wereld. Mijn interesses liggen bij fysieke en mentale gezondheid, persoonlijke ontwikkeling, duurzaamheid en avontuurlijke reizen. Tijdens Futureproof heb ik deze thema’s samengevoegd om mijn eigen impact onderneming te realiseren.”

 

Avontuurlijke reisorganisatie voor je mentale gezondheid

Kiara ziet in haar omgeving steeds vaker dat mensen vast komen te zitten in hun dagelijkse leven en last hebben van depressieve gevoelens. “Hier zou ik graag iets aan willen doen. Uit ervaring weet ik dat het heel fijn kan zijn om eventjes uit het dagelijkse leven te stappen, de natuur op te zoeken en te connecten met jezelf.” Tijdens het programma doorliep Kiara de verschillende stappen van de Design Thinking methode en kwam uit op het organiseren van avontuurlijke outdoor reizen met een focus op mentale en fysieke gezondheid en waar persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Kiara: “Het doel hierbij is om even uit het dagelijkse leven te zijn, om uit je comfortzone te stappen en om te verbinden met jezelf, de mensen om je heen en de natuur.” Tijdens de retraites kunnen deelnemers aan verschillende activiteiten meedoen, denk aan: yoga, mediteren, hiken, kamperen, touwklimmen, groepsactiviteiten, individuele coaching etc.

Futureproof Online deelnemer Kiara staat linksvoor op de foto met haar ogen dicht richting de zon en op de achtergrond een prachtige bergpartij met sneeuw op de toppen. In de afbeelding staat de quote "“Futureproof heeft mij vooral geleerd om stappen te durven zetten”.

 

Uit je comfortzone stappen met Futureproof

Kiara: “Futureproof heeft mij vooral geleerd om stappen te durven zetten. Hiervoor kon ik soms zo lang ergens in blijven hangen omdat het voor mijn gevoel nog niet goed genoeg was. Maar juist door stappen te zetten kom ik in een flow terecht en krijg ik steeds een beter beeld van wat ik wil.” We vroegen Kiara wat ze het leukste vond aan haar deelname: “Om met zoveel mensen in contact te komen, hun dromen aan te horen, elkaar te inspireren en met elkaar te brainstormen. Hierdoor kreeg ik nieuwe inzichten en het motiveerde mij nog meer om aan de slag te gaan en stappen te zetten.”

Weet jij ook niet zo goed wat je wilt of juist wel maar zoek je de handvatten om hier werkelijkheid van te maken? Wil jij een positieve impact maken in jouw omgeving of zelfs daarbuiten? Check dan hier of ons online programma ook iets voor jou is!