Zo pakt Gaby dierenleed aan én maakt ze impact met een veganistische levensstijl

Gaby studeerde af als interieur adviseur, maar besefte dat ze iets wilde doen aan al het dierenleed dat zij zag in de wereld. Nu werkt ze voor Partij van de Dieren en doet ze vrijwilligerswerk voor vegan organisaties. Bij haar thuis lopen twee katten en tien gerbils rond, die ze gevonden, geadopteerd en gered heeft. Gaby nam deel aan Futureproof en zette tijdens het programma de onderneming CurlyTails op. Hiermee helpt en inspireert zij organisaties tot een veganistische levensstijl. Gaby: “Futureproof was voor mij een perfecte kans om met mijn idee voor een onderneming bezig te gaan.” Hoe gaat het nu met haar onderneming? En hoe kijkt ze terug op haar deelname aan Futureproof? Dat lees je in dit blog. 

Wat is jouw missie met je onderneming CurlyTails?

“Met mijn startup CurlyTails help ik organisaties te ‘veganizen’. Ik geef workshops waarbij ik in kaart breng hoe mensen tegenover veganisme staan en wat ze nodig hebben om verder te komen in hun transitie. Ik hoop zo mensen te inspireren en te laten zien hoe mooi het kan zijn om te leven zonder dat je dierenleed steunt. Het is namelijk ontzettend leuk om te ontdekken hoe je een vegan lifestyle kan volgen! Dit wil ik graag aan mensen introduceren, omdat het leed van dieren mij ontzettend raakt. Wat we met dieren doen is zo wreed en onnodig. Ik denk dat als mensen écht weten wat er met dieren gebeurt, niemand er nog achter kan staan. Ik wil ze helpen de volgende stap te zetten.” 

“Door Futureproof heb ik echt stappen kunnen zetten met het idee waar ik al twee jaar mee rondliep.”

Hoe heeft Futureproof jou geholpen? En wat was jouw grootste uitdaging?

“Het leukste onderdeel vond ik de persoonlijke begeleiding. Er werd veel tijd vrijgemaakt om alle informatie die we kregen toe te passen op mijn eigen idee. Er was ook ruimte om persoonlijk advies te krijgen van de sprekers. Hierdoor heb ik echt stappen kunnen maken in mijn idee. De grootste uitdaging was het pitch event. Dit was erg groot en ik moest veel voorbereiden zonder dat ik echt wist wat er ging gebeuren en wie er voor me stond. Ik heb hier veel van kunnen leren.

Door Futureproof heb ik echt stappen kunnen zetten met het idee waar ik al twee jaar mee rond liep. Ik heb mijn eigen netwerk in kaart gebracht en deze gebruikt om mijn concept concreet te maken. Daarna heb ik door de persoonlijke coaching en de challenges die we elke week kregen CurlyTails echt kunnen vormgeven en lanceren. Nu heb ik een stok achter de deur om ermee door te gaan.”

Zou je het anderen aanraden om mee te doen aan Futureproof? 

“Ik zou het zeker aanraden! Het is een perfecte manier om aan jouw idee te werken of gewoon hele handige skills op te doen. Je krijgt les in marketing, pitchen, sales en ondernemen. Je zal er hierdoor altijd wat aan hebben.”

What’s next: wat zijn je toekomstplannen? 

“Via een andere organisatie van MDT, Impacter Zwolle, krijg ik elke week business coaching. Ik ben bezig mijn methodiek te ontwikkelen, klantenwerving in kaart te brengen en content vorm te geven. Ik blijf leren en doorontwikkelen doordat ik ervaring opdoe. Zo hoop ik in de toekomst op te kunnen schalen, zodat ik zo veel mogelijk mensen kan inspireren en zo veel mogelijk dieren kan redden!”

 

Heeft Gaby‘s verhaal jou geïnspireerd en je interesse gewekt? Kijk dan hier wanneer er weer een nieuw programma start in jouw stad. Liever online meedoen? Dat kan natuurlijk ook! Hier vind je alle informatie.