Futureproof op Impact Fest 2021: blijvende impact!

Hoe sla je een brug tussen jongeren die op zoek zijn naar een carrière met impact en
impact-organisaties die jong talent aan zich willen binden? Daarover mochten wij de workshop Community Building & Attracting New Talent geven op #impactfest2021.

Wat hebben we genoten van een bruisend, uitverkocht Fest dat eindelijk weer fysiek mogelijk was. Meer dan 1400 impact makers kwamen bij elkaar in de Fokker Terminal in Den Haag om elkaar te inspireren en samen een duurzame toekomst te versnellen.

Onze workshop was een groot succes: tot op de laatste stoel gevuld! Tirsa van Diemen, coördinator van Starters4Communities, deelde een community building tool, en onze collega’s Joyce Vetter van Young Impactmakers Community en Liv Kaya Aabye van Futureproof NL gaven praktijkvoorbeelden van de talentvolle impact communities die we daarin ontwikkelen.

Daarna was het tijd voor “where the magic happens”: tafelgesprekken tussen de deelnemende entrepreneurs, community managers en jonge starters over uitdagingen en kansen. De inzichten: community building kost tijd maar pays off, in het verbinden van bestaande communities ligt waarde en een persoonlijke benadering is belangrijk.

Als kers op de taart van onze aanwezigheid op het #impactfest, won Kim – een van onze huidige Futureproof deelnemers – een Yespers pakket. Yespers deed eerder als impact project mee met Futureproof en zowaar: in het pakket van Kim zat het Jenny Cashew verhaal! Dat was een project van onze eerste Futureproof DIY lichting om de voedselketen eerlijker en duurzamer te maken.

Wat leuk om het project van onze deelnemers op die manier tegen het lijf te lopen! Zo blijkt maar weer: een goed verhaal heeft blijvende impact.

Bedankt ImpactCity Den Haag voor het wederom organiseren van dit inspirerende event! We zien uit naar volgend jaar!