Winnaars DIY

Time flies when you’re having fun! Het DIY (Do-It-Yourself) programma van Futureproof zit er inmiddels ook voor de tweede lichting deelnemers alweer op. Afgelopen 25 juni was het DIY eindevent waarop één verkozen team uit elk van de deelnemende steden Zwolle, Almere, Groningen, Den Haag en Eindhoven hun impactproject mocht presenteren. Uit de bus zou één winnend team komen met als prijs: een jaar lang maandelijkse business coaching van EY, een bedrijf gespecialiseerd op het gebied van accountancy en bedrijfsadvies. Lees hier meer over het event en de winnaars!

Kromkommer

Om in de stemming te komen kwam Chantal Engelen van Kromkommer een inspiratiesessie geven. Kromkommer zet zich in voor gelijke rechten voor alle groenten en fruit en wil voedselverspilling tegengaan door kromme groente en krom fruit te normaliseren. Haar keynote draaide om haar eigen ondernemersavonturen die ervoor zorgden dat Kromkommer het succes werd dat het nu is.

Pitchen

En toen was het zover. Na weken van brainstormen, prototypes bouwen, het toepassen van de Design Thinking Method en pitchen was het zover: elk verkozen team moest hun impactproject pitchen voor de jury en het publiek! Van gerecycled materiaal gemaakte prullenbakjes tegen zwerfafval (Tumblebin) tot campagnes voor op bierflesjes om seksuele intimidatie te bestrijden (Lust)

Blik op Diversiteit

En de ultieme winnaar van de dag was: Blik op Diversiteit van Almere! Waar draait dit impactproject om? Het is een tool om op een laagdrempelige en speelse manier met elkaar in de klas het gesprek over diversiteit aan te gaan. Hiermee hopen ze meer wederzijds begrip en waardering onder leerlingen te bevorderen. School wordt op deze manier net even wat inclusiever. De leerlingen die de pilot van Blik op Diversiteit mochten gebruiken waren razend enthousiast. Aan de hand van zogenaamde dilemmakaarten worden er situaties behandelt met sociaal-maatschappelijke thema’s. Hoe ga je om met verschillen? Hoe geef je grenzen aan? Wat kan je wel en niet vragen aan die ene klasgenoot die niet op jou lijkt? Blik op Diversiteit opent hierover het gesprek en zal met de business coaching van EY hun impactproject naar een hoger niveau tillen.

Allemaal winnaars 

Maar de rest van de impactprojecten dan? Die waren minstens net zo indrukwekkend waardoor er besloten is dat ook zij coaching zullen ontvangen vanuit EY! Zo maken we allemaal positieve impact voor de wereld van morgen, want dat is waar het allemaal om draait bij Futureproof!

 

Lijkt het jou ook leuk om impact te maken om de wereld en maatschappij net iets beter te maken dan hoe die nu zijn? Dan is Futureproof echt iets voor jou! Check de pagina DIY voor meer info! Of doe mee aan ons Online programma. Kijk je toe of doe je mee?