Eindhoven
Den Haag
Vlissingen
Zwolle
Groningen
Nijmegen
impact ondernemen
20 weken
gratis
start september/oktober

Hey changemaker! Ben jij tussen de 16 en 27 jaar oud en wil jij graag iets goeds doen voor jouw buurt, stad of zelfs de wereld? Tijdens ons gratis trainingsprogramma pak jij de uitdagingen van morgen, vandaag al aan: sociaal én duurzaam.

Kijk je toe of doe je mee?!

programma

Tijdens Futureproof DIY (Do It Yourself) ontvang je training en coaching in impact ondernemerschap: je leert impact maken binnen een organisatie of met je eigen project of startup (idee). Wat je leert tijdens het programma breng je direct in de praktijk door samen met een team van gelijkgestemde deelnemers een oplossing te bedenken voor een maatschappelijk probleem én te prototypen (uitproberen). Zo doe je (werk)ervaring op, leer je van fouten maken en beleef je plezier door echte impact te maken.

Je kiest zelf aan welk impact thema je wilt werken. Denk aan de plastic soep, de opwarming van de aarde, eerlijke voedselproductie, gender gelijkheid, diversiteit en inclusie in de samenleving, mentale gezondheid onder jongeren, of een ander onderwerp dat jij belangrijk vindt. Zo bouw je aan jouw eigen toekomst én die van anderen.

Futureproof brengt jou een stap verder naar betekenisvol werk dat echt bij je past!

Op 27 januari om 19.30 is er een online informatieavond waar we je alles vertellen over Futureproof en je al je vragen kunt stellen. Geef je hier op of via de meer informatie button.

what’s in it for me

workshops

Leer skills waar je echt wat aan hebt!

kies jouw track

Maak alvast de keuze hoe jij impact wil maken.

Tijdens het DIY-programma ga je in een groep van 15 tot 20 jongeren samen aan de slag. In de eerste maand ontdek je alles over sociaal ondernemen, maak je kennis met toffe sociaal ondernemers bij jou uit de buurt en krijg je veel inspirerende voorbeelden te zien van sociale en duurzame initiatieven. Maar nog belangrijker, we leren elkaar kennen en bouwen we een community van changemakers.

tracks-infographic
Innovatie Track

Kies je voor de Innovatie Track? Dan werk je met je team aan een vraagstuk van een bestaande impact ondernemer.

Startup Track

Kies je voor de Startup Track? Dan werk je samen je impact idee uit en test je die in de praktijk.

"Het programma zorgt ervoor dat je echt in actie komt ook al voelt het misschien intimiderend om zelf iets op te zetten. Daarnaast heeft Futureproof me verder gebracht op persoonlijk vlak en weet ik nu bijvoorbeeld beter wat ik wil en belangrijk vind."

praktisch

Locatie & data

In september 2022 beginnen we weer met een nieuw DIY programma. Klik hieronder op jouw stad om te zien wanneer het programma start.

Start: 28 september 2022

Start: 23 september 2022

Start: 28 september 2022

Start: november 2022

Start: 29 september 2022

Kosten

Gratis.

Futureproof wordt gefinancierd door Maatschappelijke Diensttijd en andere partners. Daarom kunnen we jou deze training gratis aanbieden!

Stel je vragen

Boek een 15-min Q&A call met een van onze coördinatoren op een tijd die jou uitkomt!  Klik op jouw stad om een afspraak te maken:

 

in het kort

Kijk hier voor de meest gestelde vragen over ons DIY programma, whatsapp ons direct, of meld je aan voor ons info-uurtje.

Aankomende info-uurtjes:

  • 27 juli 19.30
  • 23 augustus 19.30
  • 12 september 19.30
 
Kun jij niet op bovenstaande data of wil je liever al eerder meer weten over Futureproof DIY ? Maak een koffie (of thee) afspraak met de coördinator van jouw stad!

dit zeggen onze deelnemers

Futureproof is ontwikkeld door Starters4Communities, Fawaka Ondernemersschool, Social Impact Factory en Social Enterprise NL.

Samen staan we sterk:

0
Opleidingsprogramma's gedraaid
> 0
Wereldverbeteraars opgeleid
0 +
Sociaal ondernemers in het netwerk