Eindhoven
Den Haag
Groningen
impact ondernemen
20 weken
gratis
start eind maart

Hey changemaker! Vind jij het leuk iets goeds te doen voor jouw buurt, stad of zelfs groter? Maak impact met creativiteit, lef, samenwerking en actie. Met Futureproof pak jij de uitdagingen van morgen, vandaag al aan: sociaal én duurzaam.

Zoals bijvoorbeeld eerlijk geproduceerd voedsel of gelijke kansen voor iedereen, het oplossen van de plastic soep, minder eenzaamheid onder ouderen, fair fashion… It's in your hands! Wij geven je de tools en skills om verschil te maken waar jij dat belangrijk vindt. Zo bouw je aan jouw eigen toekomst én die van anderen.

Kijk je toe of doe je mee?!

programma

Het DIY  (Do It Yourself) programma is voor iedereen van 16 tot en met 27 jaar die klaar is met stilzitten en écht iets wil betekenen. Die zijn/haar talenten wil ontwikkelen en ondertussen de wereld wil verbeteren. Klinkt ambitieus hè? Dat is het ook! 

Je kunt Futureproof DIY volgen in Den Haag, Eindhoven en Groningen. In 20 weken ga jij in een team impact maken. Veel leren, fouten (durven) maken en misschien zelfs jullie eigen sociale onderneming starten. 

Iedere week ontmoeten je elkaar op een vaste programmadag.  Je volgt dan workshops, werkt aan challenges en gaat in de praktijk aan de slag. Gemiddeld kost dit programma jou 12 uur per week. Je hoeft niet te betalen om mee te doen, maar we vragen wel jouw motivatie en inzet.

Op 27 januari om 19.30 is er een online informatieavond waar we je alles vertellen over Futureproof en je al je vragen kunt stellen. Geef je hier op of via de meer informatie button.

in het kort

workshops

Leer skills waar je echt wat aan hebt!

kies jouw track

Voor opzetters en doorzetters

Maak alvast de keuze hoe jij impact wil maken.

Tijdens het DIY-programma ga je in een groep van 15 tot 20 jongeren samen aan de slag. In de eerste maand ontdek je alles over sociaal ondernemen, maak je kennis met toffe sociaal ondernemers bij jou uit de buurt en krijg je veel inspirerende voorbeelden te zien van sociale en duurzame initiatieven. Maar nog belangrijker, we leren elkaar kennen en bouwen we een community van changemakers.

tracks-infographic
innovatie track

Ga je voor de innovatie track, dan werk je samen aan een project bij een bestaande sociale onderneming.

startup track

Kies je de startup track? Dan ga je samen aan de slag om jullie eigen impact idee verder uit te werken en in de praktijk te testen!

Reflectie

Je blikt terug op het programma en ontvangt een Futureproof certificaat. Mooi voor je netwerk én je cv.

"Ik heb altijd veel ideeën in mijn hoofd, maar het bleef daar altijd bij. Dankzij Futureproof ben ik echt met mijn idee aan de slag gegaan en heb het uitgewerkt tot pilot. Tof om zo in actie te komen!”

praktisch

Locatie & data

Eind maart 2022 beginnen we weer met een nieuw DIY programma. Klik hieronder op jouw stad om te zien wanneer het programma plaatsvindt.

Coördinator: Liv Kaya Aabye
Programmadag: woensdag
Start: 23 maart 2022

Coördinator: Jiska Maarssen
Programmadag:
donderdag
Start: 24 maart 2022

Coördinator: Merel Sluiter
Programmadag:
woensdag
Start: 23 maart 2022

Kosten

Gratis.

 

Stel je vragen

Boek een 15-min Q&A call met een van onze coördinatoren op een tijd die jou uitkomt!  Klik op jouw stad om een afspraak te maken:

 

Kijk hier voor de meest gestelde vragen over ons DIY programma, whatsapp ons direct, of meld je aan voor ons infomoment.

what’s in it for me?

dit zeggen onze deelnemers

Futureproof is ontwikkeld door Starters4Communities, Fawaka Ondernemersschool, Social Impact Factory en Social Enterprise NL.

Samen staan we sterk:

0
Opleidingsprogramma's gedraaid
> 0
Wereldverbeteraars opgeleid
0 +
Sociaal ondernemers in het netwerk