Recap: van start op het Mondial College in Nijmegen

25 augustus ging het eerste Futureproof programma van start op Het Mondial College Leuvensbroek in Nijmegen. Inmiddels is de opstartfase daar al afgerond. Elk programma van Futureproof begint met een inspiratiesessies. Tijdens de inspiratiesessies leerden de leerlingen over de uitdagingen die een ondernemer aan moet gaan bij het oprichten van een nieuw bedrijf. Vervolgens deden wij een boekje open over de oneerlijke handel die vaak achter de mode-industrie zit. Hier raakten de leerlingen extra gemotiveerd van om zelf een kledinglijn op te zetten. Ze ontwierpen een kledinglijn met duurzame t-shirts waarop een zelfontworpen print over een mission statement was te zien. Tijdens de afsluiting van de eerste bijeenkomsten presenteerden de leerlingen hun shirts en wat ze tot dan toe geleerd hadden aan een VMBO-klas onder hen én aan een 4 HAVO klas. 

Vanaf deze week werken de leerlingen toe naar een product of dienst dat bijdraagt aan het verbeteren van een sociaal maatschappelijk probleem. Welk probleem dat is en hoe het product eruit gaat zien, mogen ze zelf ontwerpen.

Benieuwd naar hoe het de leerlingen verder vergaat? Hou onze Facebook, Instagram en LinkedIn in de gaten. Zelf je school inschrijven voor Futureproof? Kijk op: areyoufutureproof.nl/futureproof-vo