Vacature programmacoördinator Vlissingen

Wij zoeken een coördinator voor het ontwikkelen en uitvoeren van het Futureproof DIY (Do It Yourself) programma in Vlissingen.

Locatie: Vlissingen  |   Aantal uur:  32 uur p/w   |   Startdatum:  juni 2022

Het DIY Programma is bedoeld voor jongeren in de leeftijd 16 – 27 jaar die zich willen oriënteren op hun volgende stap in studie of werk, terwijl zij zich inzetten voor de samenleving. Ze ontdekken in 20 weken hoe ze impact kunnen maken via impact ondernemerschap. Inmiddels is de afgelopen 2 jaar Futureproof DIY al in meerdere steden uitgerold in Nederland: Almere, Den Haag, Eindhoven, Groningen en Zwolle. Nu breiden we ons uit naar Vlissingen!

Wat is Futureproof?

Futureproof is een ambitieus en landelijk programma waarmee we impact ondernemerschap voor alle Nederlandse jongeren toegankelijk willen maken en hen aanzetten tot actie met maatschappelijke impact. Dit alles terwijl zij zichzelf ontwikkelen en hun toekomstperspectief vergroten. In totaal ambiëren we ruim 2000+ jongeren door middel van impact ondernemerschap te inspireren en activeren. Dit doen we vanuit drie principes:

 1. Inclusief- We willen impact ondernemerschap toegankelijk maken voor alle Nederlandse jongeren, juist ook kwetsbare jongeren die hier normaliter niet snel mee in aanraking komen.
 2. Actiegericht – Wij zetten jongeren “aan” om direct het verschil te maken, te ervaren hoe inspirerend dit kan zijn en dat iedereen iets bij te dragen heeft.
 3. Toekomstbestendig – We vergroten bewustzijn bij jongeren en geven hen de vaardigheden in sociaal ondernemerschap. Zo creëren we de ondernemende leiders van de toekomst.
 
Futureproof is het resultaat van een samenwerking tussen Social Impact Factory, Starters4Communities, Fawaka Ondernemersschool en Social Enterprise NL. Futureproof wordt gefinancierd vanuit de Maatschappelijke Diensttijd en diverse Nederlandse fondsen. MDT is een initiatief van de Rijksoverheid en betreft een vrijwillige ontdekkingsreis voor jongeren (14 – 27 jaar) naar de beste versie van henzelf. Een kans om hun talenten te ontdekken, van betekenis te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor de toekomst. Kijk voor meer informatie op areyoufutureproof.
 
Over jou
 • Jij bent ondernemend, flexibel, ambitieus, een zelfstarter en vindt het leuk om met jongeren te werken. Je bent organisatorisch sterk, werkt efficiënt, kan goed zelfstandig werken en weet uit vele taken de juiste prioriteiten te stellen. Je gaat voor kwaliteit en hebt reeds relevante werkervaring. Bij voorkeur kom je uit en woon je in (omgeving) Vlissingen.
 • Je bezit over sterke communicatieve vaardigheden, kan goed luisteren en je inleven in de situatie van een ander, maar weet ook duidelijke kaders te stellen en deelnemers te activeren als het even tegen zit. Je gaat met veel mensen van diverse achtergronden samenwerken; van jongeren in een tussenjaar tot startende professionals, sociaal ondernemers, trainers, tot ambtenaren en andere partners.
 • Jij bent niet bang om voor een groep te staan, en gaat zelfverzekerd gesprekken aan met diverse stakeholders. Van netwerken krijg jij energie. Je kan goed omgaan met stressvolle momenten en hebt een optimistische instelling. Je bent van nature een doorzetter en leergierig. Je hebt passie voor bottom-up impact ondernemen en weet dit over te brengen naar de jongeren.
Over de rol

De missie van de coördinator is om kwalitatief top programma’s neer te zetten met optimale impact voor een groep van ongeveer 20 jongeren per programma. Een greep uit de dagelijkse taken van een coördinator:

 • Vlissingen ga jij als nieuwe ‘DIY stad’ uitrollen dus jij gaat draagvlak creëren in de stad voor Futureproof, nieuw netwerk aanboren, sociaal ondernemers betrekken, en het programma op de kaart zetten.
 • Met ondersteuning van het marketingteam werven van de juiste jongeren en sociale/duurzame projecten voor dit programma en het verzorgen van intake gesprekken.
 • Het voorbereiden en draaien van programmadagen waarin de groep samenkomt. Je zorgt dat de dag van begin tot eind soepel verloopt en alle deelnemers in een veilige omgeving zich kunnen ontwikkelen.
 • Het begeleiden van het groepsproces en ondersteunen bij ieders individuele doelen van de jongeren.
 • Logistieke zaken rondom een programma organiseren (denk aan catering, facturering, transport, ruimtes).
 • Evaluaties plannen en uitvoeren.
 • Met het gehele Futureproof-team meewerken aan continue verbetering van het programma.
 
Wat bieden wij?
 • Jij gaat deel uitmaken van een vernieuwende en pionierende beweging en gemotiveerd team om sociaal ondernemerschap in Nederland te versterken. Je komt in dienst van Stichting Social Impact Factory.
 • Een rol die toegang biedt tot een interessant netwerk van jonge professionals, sociale ondernemers, trainers en partnerorganisaties.
 • Het is mogelijk om werkzaamheden op diverse locaties te verrichten, met vaste werkplekken in de Social Impact Factory in hartje Utrecht.
 • Begeleiding en sturing van projectleider Futureproof.
 • Kans om echt impact te maken.
 • Arbeidsconform salaris afhankelijk van ervaring. Minimum EUR3,000 bij fulltime dienstverband.
 • Een dienstverband voor in eerste instantie 32 uur per week. Werkdagen zijn flexibel in te richten.
 • Looptijd: vanaf juni 2022 t/m maart 2024
 • Richting het einde van Futureproof volgt overleg over een mogelijk vervolg van werkzaamheden binnen de Social Impact Factory.

 

Sollicitatieproces

Herken jij jezelf in dit profiel en word je enthousiast? Stuur dan een korte motivatie met toelichting waarom jij geschikt bent, met CV of link naar jouw up-to-date LinkedIn profiel naar Annemiek Temming.

 • Deadline om te reageren: uiterlijk zondag 12 juni

 

We streven naar een divers en inclusief team en houden hier rekening mee in de selectie.