Vacature programmacoördinator Den Haag

Ben jij onze nieuwe programmacoördinator voor Futureproof in Den Haag? 

 

Locatie: Den Haag  |   Aantal uur:  32-36 uur p/w   |   Startdatum:  juli 2022

Hey you!

Wat leuk dat je onze vacature wilt lezen! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die het leuk vindt om met jongeren samen te werken. Dus, wil jij jongeren helpen bij een volgende stap in hun loopbaan? Wil je hen inspireren en activeren om een bijdrage te leveren aan de samenleving? En vind je het leuk om een project van A-Z uit te voeren? Lees dan verder!

De essentie van deze functie: jongeren begeleiden met het maken van positieve impact. Wat doe je dan zoal?

Alles start natuurlijk bij de werving van een nieuwe groep deelnemers. In oktober 2022 start er een nieuw programma in Den Haag. Vanaf juli loopt de werving volop en ben je daar druk mee bezig. Samen met het marketing team zorg jij ervoor dat er 15-20 deelnemers hun jawoord hebben gegeven om mee te doen aan ons volgende programma. Jij voert intakegesprekken met de jongeren om te checken of er een wederzijdse match is, zoekt naar meer mogelijkheden om ons programma onder de aandacht te brengen en organiseert informatie-avonden met andere collega’s.

Dan is het zo ver. De eerste dag van het programma breekt aan en je trapt het programma af. Je organiseert een toe kennismakingsdag. Na dag 1 heeft iedereen nog meer zin om het Futureproof programma voort te zetten. Het programma begint met een crowdfunding actie waarbij de jongeren in actie-modus komen en direct hun ondernemerschap talenten inzetten en verder ontwikkelen. Jij geeft hen het nodige duwtje in de rug tijdens de spannende rollercoaster die een crowdfunding kan zijn!

Het programma bestaat uit wekelijkse sessies van maximaal 20 weken. Gedurende deze periode help je jongeren om maatschappelijke problemen om te zetten in oplossingen. Deze oplossingen testen ze in het programma door prototypes te maken en experimenten uit te voeren. Het gaat uiteindelijk om het doen. Alleen door ideeën in de praktijk uit te voeren gaan onze deelnemers leren en komen er impact-projecten van de grond. Wij werken met de Design Thinking methode en willen dat deelnemers direct in contact komen met de doelgroep en potentiële partners waarvoor ze verschil willen maken. Zo maken we impact!

Als spin in het web zorg jij dat alles soepeltjes verloopt: is de trainer op tijd aanwezig? Weten de deelnemers wat ze moeten doen? Hebben we wat lekkers bij de koffie? Faciliteer je nog een leuke werkvorm om de groepsdynamiek op te zwepen of juist even te reflecteren met elkaar? Zijn de impact ondernemers betrokken?

 

Naast de focus op de programmadagen is jouw rol als coach & persoonlijk aanspreekpunt belangrijk. Elke deelnemer heeft tijdens het programma drie 1-op-1 gesprekken met jou. Samen stel je persoonlijke doelen op en reflecteer je of dat goed gaat. Er is ook een businesscoach betrokken in het programma. De business coach helpt de teams verder zodat zij hun impact-idee snel van de grond krijgen.

Zo, dat klinkt als een all round functie?

Klopt! Geen dag is hetzelfde en je houdt altijd een aantal ballen tegelijk in de lucht. Lekker snel schakelen dus met je andere collega’s. Het team van Futureproof waar jij onderdeel van wordt bestaat uit diverse collega’s in onze Futureproof steden: Eindhoven, Groningen, Zwolle, Vlissingen, NIjmegen. Daarnaast zijn er nog ongeveer 20 andere collega’s bij Starters4Communities en Futureproof, waaronder andere programma coördinatoren die soortgelijke programma’s coördineren.

Wat is Futureproof dan precies?

Futureproof is een van de projecten van Starters4Communities. Het is een trainingsprogramma waarin jongeren van 16 tot 27 jaar getraind worden tot changemakers. Wij zoeken een collega voor het het Do It Yourself programma in Den Haag. Tijdens het DIY programma zetten onze deelnemers een eigen impact-project op met een maatschappelijke en duurzame missie of werken ze aan een vraagstuk van een impact ondernemer uit de stad. Met ons programma geven wij hen de juiste handvatten door middel van workshops, inspiratie sessie & coaching met hulp van trainers & business coaches. We streven ernaar impact ondernemerschap toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk jongeren. De eerste 1000 jongeren zijn de afgelopen 2 jaar al door ons getraind.

We trainen onze deelnemers op basis van drie principes:

 • Inclusief – We willen sociaal ondernemerschap toegankelijk maken voor alle Nederlandse jongeren, juist ook kwetsbare jongeren die hier normaliter niet snel mee in aanraking komen.
 • Actiegericht – Wij zetten jongeren “aan” om direct het verschil te maken, te ervaren hoe inspirerend ondernemerschap kan zijn en dat iedereen iets bij te dragen heeft.
 • Toekomstbestendig – We vergroten maatschappelijk bewustzijn bij jongeren en geven hen vaardigheden in sociaal ondernemerschap.
 
Met wie doen we dit?

Futureproof is ontstaan vanuit een samenwerking tussen Starters4Communities, Social Impact Factory, Fawaka Ondernemersschool en Social Enterprise NL. Futureproof wordt gefinancierd vanuit de Maatschappelijke Diensttijd, een initiatief van de Rijksoverheid en gesteund door diverse Nederlandse fondsen. Met als doel: jongeren (16-27 jaar) een vrijwillige ontdekkingsreis bieden naar de beste versie van henzelf. Een kans om hun talenten te ontdekken, van betekenis te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor de toekomst.

Over Starters4Communities

Je komt in dienst van Starters4Communities. Wij geloven dat impact ondernemerschap de wereld op duurzame wijze kan veranderen. Het is onze missie om zoveel mogelijk potentiële ‘changemakers’ op te leiden die nodig zijn voor deze verandering. Dit doen wij met praktijkgerichte trainingsprogramma’s. Met deze programma’s bereiken en inspireren we verschillende doelgroepen en helpen hen sociaal ondernemende vaardigheden en mindset op te doen. Ons team bestaat uit ongeveer 25 enthousiastelingen werkzaam in verschillende steden in Nederland. We ontmoeten deze 25 collega’s op 1x in de 6 weken op team meetings en natuurlijk op de jaarlijkse teamuitjes.

Wat bieden wij?
 • Een afwisselende baan met betekenis voor jongeren en de maatschappij!
 • Een vernieuwende en pionierende beweging met gepassioneerde collega ́s.
 • Groei-mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen als trainer binnen Starters4Communities
 • Een bruto startsalaris tussen €2.300,- en €2.600,- per maand en 25 vakantiedagen o.b.v. een fulltime werkweek.
 • Een dienstverband voor 32 of 36 uur per week die je flexibel kunt inrichten. Woensdag is de vaste programmadag in Den Haag (dit kunnen we nog veranderen). Je kan werken op diverse locaties in Nederland. Bij voorkeur zoeken we iemand uit Den Haag.
 • Coaching en begeleiding van projectleider Futureproof
 • Een contract van een half jaar, maar bij succes verlengen we die maar al te graag!

 

Solliciteren?

Stuur je CV en een filmpje van 2 minuten op waarin ons helemaal duidelijk wordt waarom jij onze collega moet worden naar steef@areyoufutureproof.nl. Voor vragen kun je altijd bellen naar Steef op: 06 49 67 86 56

Handig om te weten:

  • Deadline om te reageren: zondag 12 juni 2022
  • Gesprekken staan gepland op 15 en 16 juni (mogelijk een tweede gesprek in de week 20 juni)
  • Startdatum functie: 1 juli 2022

We streven naar een divers en inclusief team en houden hier rekening mee in de selectie.