Vacature Programmamanager

Heb jij affiniteit met onze missie, jongeren aanzetten tot actie én impact maken? Minimaal 5 jaar ervaring als programma-/projectmanager? Dan zijn we op zoek naar jou! 

Programmamanager

20 uur in de week , looptijd van 12 maanden, vanaf 14 februari 2022

Over de rol

Inhoud

De programmamanager vervult een spilfunctie binnen Futureproof. Je hebt de dagelijkse leiding over de projectorganisatie. Daartoe werk je nauw samen met twee projectleiders en hun programma teams en met de ondersteunende teams voor Monitoring & Evaluatie (M&E) en Marketing & Communicatie (M&C). 

Daarnaast ondersteun je de penvoerder, voor zowel de stuurgroep overleggen als voor de verantwoording richting subsidieverstrekker en co-financiers. 

Verantwoordelijkheden  & taken

 1. Het aansturen van de projectorganisatie, inclusief monitoren en bewaken dat de programma’s van Futureproof worden uitgevoerd binnen tijd en budget en conform doelstellingen, kwaliteitseisen en subsidievereisten.
 2. Het begeleiden van programma inhoudelijke innovatie en uitontwikkeling die tijdens de subsidieperiode plaatsvindt.
 3. Het aansturen en op hoofdlijnen inhoudelijk begeleiden van de teams die zich bezighouden met Marketing & Communicatie en Monitoring & Evaluatie.
 4. Het begeleiden van de verdere ontwikkeling van Futureproof als een gezamenlijke (project)organisatie en coaching-on-the-job van de twee projectleiders.
 5. Het plannen, organiseren, inhoudelijk voorbereiden en verslagleggen van de stuurgroep vergaderingen.
 6. Waar gevraagd inhoudelijke ondersteuning bieden aan de penvoerder m.b.t. werkzaamheden rond verantwoording richting ZonMW en co-financiers. (w.o. verslaglegging en dataverzameling).

Over jou

Een sterke persoonlijkheid die naast de onderstaande ervaring/vaardigheden beschikt over affiniteit met de missie,  doelstellingen en ‘dienstverlening’ van Futureproof. We zoeken een zelfstandige professional met ervaring in het in goede banen leiden van een landelijk opererende projectorganisatie.

Je bent assertief en direct, durft aan te spreken en neemt initiatief. Je krijgt energie van enerzijds het verder uitbouwen van het initiatief en anderzijds het bestendigen van de stevige basis die er ligt. Je bent in staat om een voorbeeldfunctie te vervullen voor de projectleiders en betrokkenen in de diverse teams.

Voor het verder uitbouwen van Futureproof is het een pré als je kan meedenken over business development en/of strategische marketing & communicatie.  Tevens is ervaring in het werken met non-profit organisaties, subsidie gefinancierde initiatieven en/of (social) scale-ups in een vergelijkbare fase van ontwikkeling een pré. 

 • Minimaal 5 jaar ervaring met programma- en/of projectmanagement met meerdere interne samenwerkingspartners en externe stakeholders
 • Ervaring met grootschalige multi-site projecten
 • Ervaring met het begeleiden en leiden van een projectorganisatie (met actief betrokkenen vanuit meerdere organisaties)
 • Ervaring met projectmanagement methodiek(en) en -instrumenten
 • Ervaring met het bewaken en monitoren van bedrijfsvoering en financiën
 • Ervaring met marketing en de doorvertaling daarvan in een communicatie aanpak en -planning
 • Strategische netwerkvaardigheden

Wat bieden wij?

 • Jij gaat deel uitmaken van een vernieuwende en pionierende beweging en gemotiveerd team om impact ondernemerschap in Nederland te versterken.
 • We bieden een salaris van 3.800 – 4.150 euro bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband met een 40-urige werkweek. Het betreft een dienstverband voor 20 uur in de week. We starten met een contract voor 1 jaar, met optie op verlenging voor de resterende projectperiode. 
 • Voor de werkzaamheden voor Futureproof kan je gebruik maken van diverse werkplekken, zowel  bij de Social Impact Factory in Utrecht, het KIT in Amsterdam als andere flexwerkplekken door het land. Gezien de landelijke aard van het programma zal reizen onderdeel uitmaken van deze rol en is het mogelijk om werkzaamheden op diverse locaties te verrichten.

Proces

Als je interesse hebt in deze functie ontvangen we graag  vóór 10 januari 2022 je reactie met een actueel CV en beknopte motivatie  via het sollicitatieformulier . Je ontvangt  uiterlijk 13 januari 2022 onze reactie op je sollicitatie én een eventuele uitnodiging voor een gesprek. Het gesprek zal plaatsvinden in de week van 17 januari 2022. Eventuele vragen kan je sturen aan jetske@areyoufutureproof.nl

Over Futureproof

Met Futureproof willen we sociaal ondernemerschap voor alle Nederlandse jongeren toegankelijk maken en hen aanzetten tot actie met maatschappelijke impact, terwijl zij zichzelf ontwikkelen en hun toekomstperspectief vergroten. De komende periode streven we er naar meer dan 1.600 jongeren te inspireren en activeren met programma’s voor verschillende (doel)groepen. 

Onze programma’s zijn gebaseerd op drie principes: inclusief, actiegericht, toekomstbestendig.

We bieden programma’s aan voor jongeren (18 – 27 jaar) vanuit verschillende achtergronden, die met een ondernemende houding zich oriënteren op hun volgende stap in studie of werk terwijl zij zich inzetten voor de samenleving. Ook bieden we in samenwerking met scholen programma’s aan in het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs voor jongeren vanaf 14 jaar.

Daarnaast bieden we een Engelstalig programma aan met Enactus voor HBO/WO studenten en zijn we onderdeel van de community Young Impactmakers in samenwerking met Impact Hub Amsterdam.

Futureproof maakt deel uit van de Maatschappelijke Diensttijd (MDT) en is een initiatief van Starters4CommunitiesSocial Impact FactoryFawaka Ondernemersschool en Social Enterprise NL.